image
image
image
image
image
image
image
image
image

PROJECTBESCHRIJVING

In opdracht van Synchroon en Gebroeders Blokland voeren wij project Wisselspoor te Utrecht uit. Op het terrein waar vroeger de Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormaterieel gevestigd was, worden 62 woningen gebouwd. De bovenbouwwerkplaats, die in het midden van het project staat, blijft gehandhaafd. In dit pand wordt een parkeergarage gebouwd, dwars door het dak heen.

Hooijer Renkum kan bijna haar gehele dienstenpakket inzetten op dit project. We zijn gestart met het kappen van bomen en het graven van proefsleuven. In de bovenbouwwerkplaats zijn diverse asbesthoudende toepassingen verwijderd, zoals afdichtingskit, leidingisolatie, koord en ventilatiekanalen.

Vervolgens hebben wij de aanbouwen rondom de bovenbouwwerkplaats gesloopt. Hierbij zijn ter plaatse van de demarcatie hulpconstructies geplaatst om de standzekerheid van het pand te waarborgen.

Tegelijkertijd hebben wij het bouwrijp maken opgestart. Deze werkzaamheden bestaan uit grondwerk, de aanleg van vuil- en hemelwaterriolering en de aanleg van infiltratievoorzieningen. De werkzaamheden zijn kort op elkaar gepland, waar de sloopploeg, de infraploeg en de aannemers van de warmte-koudeopslag en paalfundaties kort op elkaar werken.

Ten slotte voeren wij de sloopwerkzaamheden voor de renovatie van de bovenbouwwerkplaats uit. De dakconstructie wordt gedemonteerd en gesloopt om de bouw van de parkeerplaats mogelijk te maken.

Meer informatie over het project Wisselspoor is te vinden op de website van Synchroon: www.utrechtwisselspoor.nl

PROJECT DETAILS

×

Kan ik u helpen met een planningsaanvraag?

× Planningsaanvraag?