Groenwerk & bos- en cultuurtechniek

Hooijer Renkum verzorgt de meest uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van groenwerk en bos- en cultuurtechniek, waaronder het groenonderhoud langs de spoorbaan. Om werkzaamheden in het bos op een verantwoorde manier uit te voeren beschikt Hooijer Renkum over het ERBO-certificaat. ERBO staat voor Erkend Bosaannemingsbedrijf. Met deze erkenning wordt gewaarborgd dat wij aandacht voor het milieu hebben, voor de juiste arbeidsomstandigheden zorgen, duidelijke afspraken maken en ons houden aan de zorgplicht met betrekking tot (kwetsbare) planten en dieren.

Naast het groenonderhoud heeft Hooijer Renkum ruime ervaring in het kappen en snoeien van bomen. Vrijkomend hout wordt gesnipperd, waarna het gebruikt wordt als groene energie.

Ook op het gebied van cultuurtechnisch werk hebben wij veel projecten naar tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd. Deze werkzaamheden variëren van het uitkorven van sloten tot het aanbrengen van ecopassages voor amfibieën.

Aanleg van groen

Voor het aanleggen van groen werkt Hooijer samen met KernGroen, een hoveniersbedrijf uit Bennekom dat gespecialiseerd is in het aanleggen en onderhouden van tuinen en terreinen.

Verwijderen van groen

Hooijer Renkum beschikt over de juiste machines en expertise om allerlei groenwerkzaamheden uit te voeren. Wij gebruiken hulpstukken zoals een bomenklem met zaag, sorteergrijper, takkenhark en stobbenschaar die aan onze kranen passen, zodat wij in staat zijn elke boom te kunnen kappen. Indien gewenst ontlast Hooijer de opdrachtgever m.b.t. het aanvragen van de kapvergunning en het uitvoeren van een Flora- en Faunacheck.
image
image
image
image