Biomassa

Hooijer Renkum heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een expert in de recycling van organische reststromen. Op onze tweede vestiging GroeneWaarden wordt groenafval uit de openbare ruimte ingenomen en volgens het principe van cascadering verwerkt. Dit betekent dat altijd de meest hoogwaardige toepassing wordt nagestreefd.

In de praktijk betekent dit dat de grove houtige fracties via diverse verkleinings-, zeef- en wasstappen verwerkt wordt tot hoogwaardige houtshreds of houtchips. Vooral de productie van shreds is onze specialiteit. Als eerste bedrijf in Nederland kunnen wij met behulp van de op GroeneWaarden opgebouwde wasinstallatie de houtige biomassa op grote schaal ontdoen van aanhangend zand. Het eindproduct doet, voor wat betreft het lage asgehalte, niet onder voor snoeichips. Ook worden puin, grind en metalen in ons productieproces effectief uit het hout verwijderd.

Uit het aangeleverde groenafval komt ook veel grond en fijn organisch materiaal vrij. Door deze fracties bij diverse stappen in het proces uit te zeven en te laten rijpen ontstaat er een waardevol grondproduct dat in de omgeving toegepast kan worden. Daar voegt het organische stof en structuur toe aan de bodem.

Over de bodem gesproken; ook voor bodembedekkers kunt u tegenwoordig bij Hooijer Renkum terecht. Wij ontwikkelen steeds meer hoogwaardige producten voor het afwerken van tuinpaden, bloemenperken,

Meer weten over onze producten en diensten gerelateerd aan de groenrecycling, de duurzaamheid van houtige biomassa of GroeneWaarden als bedrijfslocatie; klik hier.

Waar worden deze werkzaamheden uitgevoerd?

De groeiende vraag naar duurzame brand- en grondstoffen heeft bij Hooijer tot uitbreiding geleid. Een tweede vestiging, gelegen aan de Fonteinallee in Doorwerth (de voormalige steenfabriek van Wienerberger), is ingericht voor de grootschalige verwerking van biomassa. Met een weegbrug en, in de toekomst, een haven zal Groenewaarden, zoals het terrein omgedoopt is, het hoofd kunnen bieden aan de logistieke uitdagingen die hierbij komen kijken. In de toekomst zal het terrein verder ontwikkeld worden tot een innovatieve en duurzame ondernemerscampus waar de upcycling van organische (rest)stromen centraal staat.

image
image
image
image
×

Kan ik u helpen met een planningsaanvraag?

× Planningsaanvraag?