Betrokken

Hooijer is betrokken bij het project en gaat voor een lange relatie met de opdrachtgever.

Transparant

Vanaf het ontwerp en de kostenraming tot aan de oplevering gaat Hooijer transparant te werk.

Veelzijdig

Hooijer biedt de totaaloplossing rondom de bouw van een project met een groot aantal diensten.

Gecertificeerd

Hooijer en zijn vakmensen beschikken over de vele certificeringen die voor het werk nodig zijn.

Toekomst en historie

Hooijer neemt de verantwoordelijk voor haar aanwezigheid op aarde en zal in de toekomst in toenemende mate duurzame activiteiten ontwikkelen (hergebruik materialen, productie van duurzame energie, fabriceren van materialen uit reststromen) met oog voor sociaal ondernemerschap (opleiden van vakmensen, re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en inzet van statushouders).

Oorsprong

Hooijer Renkum vindt haar oorsprong in 1979, toen Karel Hooijer startte bij Parenco in Renkum. Met wat materieel dat afkomstig was van het boerenbedrijf werd een start gemaakt aan de Kerkstraat te Renkum. Karel Hooijer liftte mee met de groei van Parenco in de jaren 80 en had al snel tientallen medewerkers aan het werk voor Parenco, maar ook voor andere opdrachtgevers.

In de daaropvolgende jaren werd de organisatie geprofessionaliseerd en werd het dienstenaanbod al snel breder. In 1996 werd Hooijer Wegenbouw B.V. opgericht om in te spelen op de wens van de opdrachtgever om ontlast te worden bij infrastructurele projecten.

In 1998 werd een nieuwe locatie betrokken aan de Energieweg te Renkum, de voormalige locatie van BFI. Vanaf daar groeide het bedrijf gestaag door. In 2004 werd het 25-jarig jubileum gevierd. Het bedrijf telde op dit moment ca. 60 medewerkers.

Uitbreiding

In de jaren daarna werd de diversiteit van Hooijer nog groter. Er werden shredders, een trommelzeef en voorbrekers aangeschaft t.b.v. de productie van biomassa. Ook hier wordt de biomassa in eerste instantie geleverd bij Parenco, maar al snel zijn er meer afnemers die de biomassa van Hooijer Renkum kopen.

In 2012 wordt Hooijer Milieu B.V. opgericht, het asbestverwijderingsbedrijf van Hooijer. Met deze aanvullende bedrijfsactiviteit heeft Hooijer alle benodigde disciplines – met uitzondering van het bouwen zelf – in eigen huis, van saneringen en afbraak tot de aanleg van onder- en bovengrondse infra.

In 2015 is Hooijer op zoek naar een nieuwe locatie om de recycling van biomassa verder uit te breiden. Hooijer vindt deze locatie op de Fonteinallee te Doorwerth, de voormalige steenfabriek van Wienerberger. Na een huurperiode, toenemende activiteiten en veel investeringen is Hooijer sinds mei 2017 eigenaar van deze locatie, de zogenaamde GroeneWaarden, van ca. 9,5 ha groot.

ONZE VISIE

Hooijer hecht veel waarde aan een langdurige relatie met opdrachtgevers, eigen medewerkers en alle andere partijen die bij projecten betrokken zijn. Door écht goed te luisteren naar de opdrachtgever, te investeren in de opleiding van medewerkers en het aanstellen van een projectleider als aanspreekpunt gedurende het hele traject, is Hooijer in staat ieder project naar wens op te leveren. Met het oog op de toekomst is ook het maatschappelijk verantwoord ondernemen diep geïmplementeerd binnen de organisatie. Zo dragen wij op lange termijn ons steentje bij aan een leefbare wereld.

×

Kan ik u helpen met een planningsaanvraag?

× Planningsaanvraag?