image
image
image
image
image
image
image
image

PROJECTBESCHRIJVING

Op het terrein van de voormalige Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormaterieel in Utrecht wordt de nieuwe wijk Wisselspoor gebouwd. Het groene en industriële karakter van de wijk wordt gewaarborgd. Stukken spoor, wissels en stootblokken zijn straks bijvoorbeeld nog terug te zien in de wijk. We zijn trots deel uit te mogen maken van dit grote project waarin het complete palet van onze dienstverlening aan bod komt.

Onze startwerkzaamheden bestonden uit het kappen van bomen en de aanleg van tijdelijke bouwwegen. Ook hebben we proefsleuven gegraven. Op deze manier konden we zien we waar huidige kabels en leidingen lagen, waar ruimte was om nieuwe aan te leggen en kon de ondergrondse infrastructuur compleet in kaart gebracht worden.

In de oude bovenbouwwerkplaats op het terrein werden vroeger wissels en sporen op maat gemaakt. De oude constructies en materialen blijven behouden om straks een unieke sfeer toe te voegen aan horeca die daar gepland is. Wij voerden hier de asbestsanering uit en sloopten de aanbouwen rondom.

De afgelopen maanden is er vooral gewerkt aan het bouw- en woonrijp maken van de wijk. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het voorbereidende grondwerk, de aanleg van vuil- en hemelwaterriolering met infiltratievoorziening, het verplaatsen van de fietsrommels en de aanleg van het straatwerk. De eerder gedemonteerde voetbalkooi kon gelukkig ook weer worden opgebouwd.

PROJECT DETAILS

×

Kan ik u helpen met een planningsaanvraag?

× Planningsaanvraag?