image
image
image

PROJECTBESCHRIJVING

Recent is Hooijer Renkum begonnen met de sloop van de 46 meter hoge schoorsteen van de Steenfabriek Schipperswaard in Echteld. Een uitdagende opdracht die wij voor Wienerberger mogen uitvoeren.

De stalen ringen die rondom de gemetselde schoorsteen geplaatst zijn, bleken afgekit met asbesthoudende kit. Om de concentratie van asbest­vezels tijdens asbest­­sanering in kaart te brengen, hebben wij validatie­­metingen uitgevoerd. Daardoor is het mogelijk deze asbesthoudende kit veilig onder risicoklasse 1 te verwijderen.

Tijdens de handmatige sloop, voeren we het puin af via de binnenzijde van de schoorsteen. Door onderaan een gat te maken, kan het sloopafval daarna machinaal worden afgevoerd met behulp van een kraan en een shovel

Rondom de schoorsteen, hebben we het dak afgedekt met kunststof rijplaten. Daardoor kan schade aan het dak voorkomen worden.

Tijdens de sloop zorgen we dat de veiligheid van mensen én de omgeving gewaarborgd wordt. Het werkgebied is ruim afgezet om ongelukken met vallend puin te voorkomen. Voor de optimale veiligheid wordt ook een medewerker op de grond ingezet.

PROJECT DETAILS

  • Opdrachtgever: Wienerberger
  • Projectperiode: maart 2021
  • Locatie: Echteld
  • Dienst: Sloopwerk