image
image
image
image
image
image
image
image

PROJECTBESCHRIJVING

In opdracht van Giesbers Servicebouw is in het centrum van Arnhem een renovatiesloop aan het pand van de Mediamarkt uitgevoerd.  De winkel in consumentenelektronica aan het Velperplein gaat van de huidige twee verdiepingen naar één winkelvloer op de begane grond. Zo komt de eerste verdieping beschikbaar voor kantoorruimtes en in de toekomst mogelijk voor appartementen.

Tijdens dit project werd een groot deel van de inrichting, het dakgrind en de dakbedekking verwijderd. In de 30 cm dikke betonwanden zijn sparingen aangebracht, zodat er onderbrekingen of doorgangen gecreëerd werden.

Slopen op deze binnenstedelijke locatie was een bijzondere klus, omdat tijdens de werkzaamheden de MediaMarkt en de ondergrondse parkeergarage volop in bedrijf waren tijdens de reguliere openingstijden. Bepaalde sloopwerkzaamheden, met bijvoorbeeld een hijskraan, konden alleen tussen 21 uur ‘s avonds en 9 uur ‘s ochtends uitgevoerd worden. Uiteraard hebben we er alles aan gedaan om de overlast tot een minimum te beperken en werd er ook rekening gehouden met de (nacht)rust van de bewoners boven in het pand en in de directe omgeving. Dat vraagt om een strakke planning!

Het gehele dak van 300 m2  is in 2 nachten verwijderd en afgevoerd. Een uitdaging vanwege de afstand van het dak tot de opstelplaats van de kraan. De dakplaten van 40 cm dik, per element 8 ton aan gewicht, werden met behulp van een hijskraan over een vlucht van 65 meter uitgevoerd.

PROJECT DETAILS

  • Opdrachtgever: Giesbers Servicebouw
  • Projectperiode: Voorjaar 2022
  • Locatie: Arnhem
  • Dienst: Sloopwerk
×

Kan ik u helpen met een planningsaanvraag?

× Planningsaanvraag?