image
image
image
image
image
image
image
image

PROJECTBESCHRIJVING

In opdracht van Giesbers Servicebouw voeren we in het centrum van Arnhem een renovatiesloop uit aan het pand van de Mediamarkt.  De winkel in consumentenelektronica aan het Velperplein gaat van de huidige twee verdiepingen naar één winkelvloer op de begane grond. Zo komt de eerste verdieping beschikbaar komt kantoorruimtes en in de toekomst mogelijk voor appartementen.

Eerder tijdens dit project werd een al groot deel van de inrichting, het dakgrind en de dakbedekking verwijderd. In de 30 cm dikke betonwanden plaatsten we sparingen, zodat er onderbrekingen of doorgangen gecreëerd kunnen worden.

Slopen op deze binnenstedelijke locatie is een bijzondere klus, omdat tijdens de werkzaamheden de MediaMarkt en de ondergrondse parkeergarage volop in bedrijf blijven tijdens de reguliere openingstijden. Bepaalde sloopwerkzaamheden, met bijvoorbeeld een hijskraan, kunnen alleen tussen 21 uur ‘s avonds en 9 uur ‘s ochtends uitgevoerd worden. Uiteraard doen we er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken en wordt er ook rekening gehouden met de (nacht)rust van de bewoners boven in het pand en in de directe omgeving. Dat vraagt om een strakke planning!

Zo hebben we het gehele dak van 300 m2  in 2 nachten verwijderd en afgevoerd. Een uitdaging vanwege de afstand van het dak tot de opstelplaats van de kraan. De dakplaten van 40 cm dik, per element 8 ton aan gewicht werden met behulp van hijskraan over een vlucht van 65 meter uitgevoerd.

PROJECT DETAILS

  • Opdrachtgever: Giesbers Servicebouw
  • Projectperiode: Voorjaar 2022
  • Locatie: Arnhem
  • Dienst: Sloopwerk