image
image
image
image
image
image

PROJECTBESCHRIJVING

Aan de Vader Rijndreef en de Camera Obscuradreef stonden 2 flatgebouwen met in totaal 80 portiekwoningen en 36 garageboxen welke in opdracht van woningcoöperatie Woonin (voormalig Viveste en Mitros) gesloopt moesten worden. Hooijer Renkum heeft de asbestsanering en totaalsloop uitgevoerd.

Alle asbesthoudende toepassingen zijn zorgvuldig en op gecertificeerde wijze verwijderd. Het betrof hier het saneren van asbest op meerdere werkgebieden tegelijk, zowel binnen als buiten. De binnen-sanering van de portiekwoningen vonden plaats in meerdere containments tegelijk (RK2A).

De sloop is uitgevoerd door twee kranen. Een kraan met lange giek heeft door middel van knippen het gebouw in stukken geknipt. De Tweede kraan heeft het geknipte stuk naar beneden begeleid en het puin gesorteerd in containers. Deze werkmethode hanteren wij om geluids- en trillingsoverlast aan de omgeving te voorkomen. Ook is er een waterkanon ingezet om stofoverlast te voorkomen.

De vrijgekomen deelstromen uit de sloop zijn apart afgezet, o.a. puin, ijzer, hout en glas. Het vrijgekomen puin is op een later moment op locatie gebroken.

Na de oplevering van het werk is de bouwkundig aannemer gestart met de bouw van 180 appartementen in een gebouw van 6 verdiepingen.

PROJECT DETAILS

  • Opdrachtgever: Woonin (vml Mitros)
  • Projectperiode: augustus 2022 – mei 2023
  • Locatie: Utrecht
  • Dienst: Asbestsanering, Sloopwerk
×

Kan ik u helpen met een planningsaanvraag?

× Planningsaanvraag?