image
image
image
image
image
image
image
image
image

PROJECTBESCHRIJVING

In opdracht van de gemeente Nijkerk hebben wij Zwembad De Slag te Hoevelaken circulair gesloopt. Voor aanvang van de sloop hebben wij een stoffeninventarisatie uitgevoerd om te bepalen welke sloopmaterialen in het pand aanwezig waren en hoe deze zo hoogwaardig mogelijk afgezet kunnen worden.

Er is gestart met de asbestverwijdering en het demonteren van de materialen die her te gebruiken waren. Deze materialen zijn deels direct afgevoerd naar locaties waar het hergebruikt is, zoals de houten schrootjes naar het Aviodome te Amsterdam.

Andere sloopmaterialen zijn afgevoerd naar onze bedrijfslocatie Groene Waarden te Doorwerth, vanwaar er een nieuwe locatie voor de sloopmaterialen gezocht wordt.

Na het demonteren van herbruikbare materialen is het pand machinaal gesloopt. Ook hier hebben wij de materialen zo hoogwaardig mogelijk afgezet. Zo is het dakbedekkingsmateriaal afgevoerd ten behoeve hergebruik in nieuwe asfalt.

Het betonpuin is op locatie gescheiden van het metselwerkpuin en is afgevoerd naar een verwerkingslocatie, waar het wordt gebroken en hergebruikt in nieuw beton.

Het zwembad is los gesloopt van het naastgelegen horecagedeelte. Bijzonder was dat de spanten van het zwembad in dit gedeelte doorliepen. In overleg met de bouwkundig aannemer zijn de spanten gestempeld en hebben wij de constructie losgekoppeld (zie laatste foto).

Eind augustus hebben wij de werkzaamheden afgerond.

PROJECT DETAILS

  • Opdrachtgever: gemeente Nijkerk
  • Projectperiode: juni t/m augustus 2018
  • Locatie: Hoevelaken
  • Dienst: Asbestsanering & sloopwerk
×

Kan ik u helpen met een planningsaanvraag?

× Planningsaanvraag?