image
image
image

PROJECTBESCHRIJVING

Snoei- en kapwerkzaamheden voeren wij uit in overeenstemming met een goedgekeurde gedragscode waarin we rekening houden met het broedseizoen. Daarmee kan schade aan planten, vogels, en andere beschermde dieren worden voorkomen of tot een minimum worden beperkt.

Dit jaar zijn we voorafgaand aan het broedseizoen aan de slag gegaan voor Gemeente Brummen. Tijdens dit project kapten we 60 bomen langs provinciale wegen in de bebouwde kom van Eerbeek en Brummen.

Door de strategische inzet van onze mobiele kraan (met klem- en zaagkast), vrachtwagen, zager en verkeersregelaars konden de bomen snel en vakkundig gekapt worden. Na de kap werden de bomen direct in een container verwerkt. Zo waren we maar een korte periode op locatie aan het werk en werd er zo min mogelijk overlast voor de omgeving veroorzaakt.

Een aantal enorme eiken van 25 meter hoogte hebben we geveld. De bomen worden dan tak voor tak, van boven naar beneden afgebroken. Een verreiker met velkop werden hiervoor ingezet. Door deze houtklem met zaagfunctie kan zeer efficiënt en veilig worden gewerkt.

Een deel van het vrijkomende stamhout is gebruikt om versperringen te creëren ter bescherming van gazons. Het overige tak- en stamhout is afgevoerd naar GroeneWaarden waar het tot houtchip wordt verwerkt en het als biomassa kan dienen.

PROJECT DETAILS

  • Opdrachtgever: Gemeente Brummen
  • Projectperiode: februari 2021
  • Locatie: Eerbeek en Brummen
  • Dienst: Groenwerk
×

Kan ik u helpen met een planningsaanvraag?

× Planningsaanvraag?