image
image
image
image
image
image
image
image
image

Collega Mari van de Beurcht met pensioen

Donderdag 22 april 2021 was het de laatste werkdag voor onze collega Mari van de Beurcht. Na 25 jaar trouwe dienst bij Hooijer Renkum gaat hij met welverdiend pensioen. Het afscheid zag er door alle coronamaatregelen anders uit dan we van tevoren hadden gedacht. Zijn collega’s lieten zich daardoor niet uit het veld slaan. In het diepste geheim organiseerden ze donderdag een inloopreceptie. Collega’s kwamen in blokken langs: geheel coronaproof. Een heuse mobiele frietkraam werd op het bedrijventerrein van Hooijer geplaatst.

Rond 15.30 uur begon de verrassingsactie voor de jubilaris. De nietsvermoedende Mari werd naar buiten gelokt. Al zijn collega’s kwamen, verspreid over de namiddag, langs om hem te feliciteren met het behalen van deze bijzondere mijlpaal. Er werd volop gegeten, gelachen en bijgepraat.

Mari is in 1996 bij Hooijer Renkum in dienst getreden als grondwerker en stratenmaker. Een echte specialist in alle vormen van grondverzet. In al deze jaren heeft hij heel wat straatwerk aangelegd en graafwerkzaamheden verricht. Mari had aan een half woord genoeg en leverde echt vakwerk af.

Een harde werker. Het liefst de hele dag door. Onderbrekingen van zijn werkzaamheden vond hij maar niks. Derkjan kan zich dat ook nog goed herinneren: “Het was een bloedhete dag en ik mocht meelopen met Mari. Een jaar of 16 was ik. Mijn taak was stenen kruien. Urenlang gingen we door. Een loodzware klus, maar de ervaren Mari draaide zijn hand er niet voor om. Iets eerder dan de werkdag eigenlijk ten einde was, mocht ik tot mijn grote opluchting eindelijk stoppen.” Mari sprak de verlossende woorden: “Het is mooi geweest voor vandaag, we hebben weer meters genoeg gelegd!”

Er ging ook wel eens iets mis. Piet werkte veel samen met Mari. Hij heeft nog een leuke anekdote: “Samen moesten we een aantal persleidingen repareren en vervangen. De pomp stond uit. Dachten we. Toen we begonnen met doorzagen van een leiding, bleek dit toch niet het geval….. Met een enorme druk, spoot de inhoud uit de leiding. We zijn beiden in onze onderbroek naar huis gereden.”

Vandaag viert hij zijn 64e verjaardag. Annie, zijn vrouw, is inmiddels ook met pensioen. Samen gaan ze genieten van hun welverdiende vrije tijd. Veel momenten doorbrengen met hun dochters en kleinkinderen. En hij gaat tuinieren, zijn grote passie. Want stilzitten is niets voor Mari.

Collega’s van Hooijer Renkum nemen op een later moment nog uitgebreid afscheid van hem. Tijdens het jaarlijkse personeelsfeest, als de coronamaatregelen dit weer toelaten. Gisteren is hij in ieder geval al in het zonnetje gezet: “Mari, dank voor al je inzet afgelopen jaren. We zullen je missen. Geniet van wat komen gaat!”