Onlangs is onze sloopkraan Doosan DX255LC uitgerust met een OilQuick snelwisselsysteem, opgebouwd door Van Dodewaard uit Zetten . Met dit hydraulische snelwisselsysteem kan de machinist, vanuit zijn cabine, snel wisselen tussen de verschillende uitrustingstukken.

De efficiëntie van het werk neemt hierdoor flink toe en de aanbouwdelen van de kraan worden zo nog beter benut.

Voorheen kostte wisselen van hulpstuk veel tijd. Daarom maakten we een stuk beton bijvoorbeeld kapot met de sorteergrijper. Nu de machinist snel en volautomatisch kan wisselen wordt hier een sloophamer of betonschaar voor gebruikt. Bijkomend voordeel van dit systeem is dat lekkage van hydrauliekolie tot het minimum wordt beperkt. Ook heeft Van Dodenwaard heeft onze roterende betonschaar omgebouwd.

Bij Rigter Handelsonderneming uit Eemnes schaften we een nieuwe sorteergrijper (Zijtveld 1202), sloophamer (Kinshofer KFX-32), vergruizer (Demarec DPS Extreme) en bakkenset (Eurosteele) aan.

Met de investering in het OilQuick snelwisselsysteem en de nieuwe sloopwerktuigen is Hooijer Renkum weer helemaal up-to-date voor snel en efficiënt sloopwerk!