Gemeente Renkum

Vanaf maart 2022 voeren we onderhoud uit aan alle hemelwater- en infiltratiesystemen in de gemeente Renkum. In dit project werken we nauw samen met de gemeente in een bouwteamconstructie.

 

Waarom is het onderhoud nodig?

Het onderhoud aan de infiltratievoorzieningen is nodig om (water)overlast te voorkomen. Ook gaat het systeem zo langer mee en zorgt het voor minder kosten. We kijken ook meteen of er eventueel herstelwerkzaamheden nodig zijn.

 

Werkzaamheden

Om te zorgen dat u goed voorbereid bent op de werkzaamheden, informeren we u vooraf over onze werkzaamheden. Zo krijgt u een goed beeld van de locaties waar Hooijer Renkum aan het werk is. In 2022 en 2023 inventariseren en monitoren van alle infiltratievoorzieningen in de gemeente.

April tot en met juni 2022

Van april tot en met juni inspecteren we alle infiltratievoorzieningen binnen de gemeente. Als het nodig is, beproeven we infiltratievoorzieningen waarvan de goede werking moeilijk in te schatten is. Zo weten we beter wat de daadwerkelijke infiltratiecapaciteit is.

Van deze werkzaamheden merkt u weinig tot niets. U hoeft dan ook geen rekening te houden met deze werkzaamheden.

Na de inspecties bepalen we of werkzaamheden nodig zijn. Als een infiltratievoorziening gelegen is op een parkeerplaats of vlak bij uw woning, krijgt u persoonlijk bericht.

 

Afkoppelen van hemelwater

Naast het onderhoud aan de infiltratievoorzieningen, is Hooijer Renkum ook gespecialiseerd in de afkoppeling en infiltratie van hemelwater.  Door regenpijpen af te koppelen van het riool, wordt het rioolstelsel ontlast.

U kunt ook zelf hemelwater afkoppelen in uw tuin. Dit verkleint onder andere de kans op verdroging van uw tuin, voorkomt het overstromen van het riool en zorgt ervoor dat u water kunt hergebruiken. Meer informatie hierover vindt u hier. De afkoppelcoach helpt u graag!

 

Contact

Hooijer Renkum

Contactpersoon: Lars Onderwater

Energieweg 7, 6871 KB Renkum

+31 (0)317 318 666

info@hooijer.nl

 

Voor wateroverlast op straat door een verstopte put of kolk, kunt u melding doen bij de gemeente via deze link.

 

×

Kan ik u helpen met een planningsaanvraag?

× Planningsaanvraag?