image
image
image
image
image
image
image
image
image

PROJECTBESCHRIJVING

De totaalsloop van het oude politiebureau in Velp uit 1973 is in volle gang. Het gehele gebouw wordt verwijderd en de vrijgekomen grond wordt door ons weer bouwrijp opgeleverd. Op dezelfde plek aan de Stationsstraat komt een compleet nieuw politiebureau.

Voorafgaand aan het machinale sloopwerk hebben we de aanwezige asbest gesaneerd. Ook zijn door ons alle elementen van het pand  verwijderd en gescheiden voor direct circulair hergebruik. Tot alleen de kern van het gebouw overbleef: het steen, beton en ijzer.

Deze weken wordt de rest van het pand gecontroleerd en duurzaam gesloopt door onze vakmannen. Met behulp van een hydraulische kraan met sorteergrijper demonteren zij het gebouw. Met een graafmachine worden vrijgekomen materialen direct gesorteerd in containers en afgevoerd naar erkende verwerkers.

Een specialistische en uitdagende klus, mede doordat in de directe omgeving veel woonhuizen liggen. Er zijn maatregelen getroffen die  zorgen voor optimale veiligheid en minimale overlast voor de omgeving tijdens de realisatie. Op de foto’s is bijvoorbeeld het nevelkanon goed te zien. De minuscule waterdeeltjes verbinden zich aan de stofdeeltjes in de lucht. Zo worden de stofdeeltjes in de lucht opgenomen, slaan ze neer en wordt stofoverlast tot een minimum beperkt.

PROJECT DETAILS

  • Projectperiode: najaar 2021
  • Locatie: Velp
  • Dienst: Sloopwerk