Nieuws

Nieuw Volvo vrachtauto voor Hooijer

Hooijer Renkum B.V. heeft in oktober 2016 een nieuwe Volvo vrachtauto in gebruik genomen. De volvo 6x4 met autolaadkraan zal ingezet worden ten behoeve van het transporteren van biomassa (groenafval, chips, shreds, etc.). De vrachtauto is uitgerust met een EURO-VI motor, heeft 540 PK en kan 40 m3 materiaal transporteren. De vrachtauto zal vooral ingezet worden met aanhangwagen waardoor er in totaal 90 m3 biomassa getransporteerd kan worden.

Hooijer in Stedenbouw

Hooijer Renkum is in de afrondende fase van project Estel te Nijmegen. Er is 1.700 gevel gesaneerd en er is meer dan 11.000 m2 gestript om het bestaande kantoorpand geschikt te maken voor appartementen. Stedenbouw heeft dit mooie project ook opgemerkt en hier een aantal pagina's aan gewijd in hun meest recente uitgave. Klik hier voor het stuk waarin onze werkzaamheden worden toegelicht en de advertentie. De pagina's 131 t/m 136 gaan helemaal over het project Estel. 

Nieuwe Neuson EW65 voor Hooijer!

Hooijer Renkum heeft een nieuwe mobiele graafmachine in gebruik genomen. Er is gekozen voor een Wacker Neuson EW65 met een machinegewicht van ongeveer 6,5 ton. De machine is uitgerust met een driedelige giek en een draai-kantelstuk, waardoor de machinist de verschillende werkzaamheden sneller en efficienter uit kan voeren. Daarbij komt dat de nieuwe machine 20% zuiniger is dan de oude machine waardoor er diesel wordt bespaard en er minder CO2 uitgestoten wordt. Wij wensen machinist Huib veel plezierige werkuren met deze machine! 

 

Hooijer neemt nieuwe Bobcat in gebruik

Hooijer Renkum B.V. heeft vandaag haar nieuwe Bobcat S70 in gebruik genomen. De machine is aangekocht om ingezet te worden in de renovatiesloop, een groeiende tak van sport binnen het bedrijf. De machine is uitgerust met een roetfilter zodat de giftige dampen gefilterd worden. De bobcat zal de komende weken ingezet worden op project "Estel Nijmegen"

Nieuwe shovel Volvo L90G

Vlak voor de kerstvakantie hebben wij een nieuwe Volvo L90G in gebruik genomen. De machine is een slag groter dan de vorige shovel. De machine zal voornamelijk ingezet worden bij onze shredder, voorbreker en trommelzeef. 

Onderstaande foto's zijn gemaakt op het terrein van Parenco, waar we biomassa produceren. 

 

Nieuwe Doosan-rupskraan voor Hooijer

Medio 2015 heeft Hooijer Renkum een nieuwe rupskraan in gebruik genomen. De Doosan DX255LC is gekocht bij Van Dodewaard uit Zetten en voldoet aan de nieuwste emissie-normen. Er zijn een aantal extra's aan de machine toegevoegd, zoals een geïntegreerde gereedschapskist in het onderstel, machinesbeschermers aan de zijkant, een overdrukcabine, sorteer- en hamerfunctie en dubbele hydrauliekpompen. De machine is uitgerust met een iT4-motor. Deze 6-cilinder motor is erg zuinig en door de toevoeging van AdBlue is de uitstoot gering. 

Machinist Paul Kersbergen zal in verband met de bouwvakantie 3 weken moeten wachten om met de machine te werken. De machine zal dan ingezet worden op een wegenbouwproject dat wij in opdracht van de gemeente Lingewaard uitvoeren in Gendt. 

Hooijer neem nieuwe Atlas 160W in gebruik.

In maart 2013 heeft Hooijer Renkum B.V. een nieuwe mobiele graafmachine in gebruik genomen. De Atlas 160W is even groot als zijn voorganger, maar beschikt over een 6-cilinder motor in plaats van een 4-cilinder motor die de vorige kraan had. De kraan heeft hierdoor meer power bij de zwaardere werkzaamheden, zoals het opbreken van funderingen en boomstobben.

Er zijn een aantal opties op de kraan aanwezig die de veiligheid verhoogt, het comfort voor de machinist verhoogt en zorgt voor minder CO2-uitstoot. Dat zijn de volgende opties:

  • De werkverlichting is uitgerust in LED. LED is zuiniger en heeft een langere levensduur.
  • Er is een camera aangebracht aan de achterzijde zodat de machinist beter zich heeft op hetgeen zich achter de kraan bevindt.
  • Er is een veersysteem op de giek aanwezig, die aangezet kan worden bij het rijden over de weg. De giek veert wanneer deze over een drempel rijdt, zodat het comfort voor de machinist hoger is en er minder slijtage aan de pennen en bussen optreedt.
  • Zowel de rotatie- als de knijpfunctie (ten behoeve van het gebruik van een sorteergrijper) zijn uitgerust door middel van een proportionele bediening. Zo kan de machinist de snelheid van de rotatie- en knijpfunctie beter controleren en kan er preciezer gewerkt worden.

De kraan is hieronder te bewonderen op een nieuw gestart project aan de Nieuwe Veenendaalseweg te Rhenen, waar Hooijer 60 meter betonriool vervangt voor nieuwe riolering PVC ø315 mm.

 

Shovel Hooijer op TV!

In januari 2013 is de shovel van Hooijer Renkum B.V. te zien geweest in het programma Klokhuis, op Nederland 3. Het Klokhuis is een informatief jeugdprogramma met in deze uitzending als onderwerp de gladheidsbestrijding bij de provincie Gelderland. Tijdens het programma is te zien hoe de shovel van Hooijer Renkum B.V. de vrachtauto's laadt met zout, om zo de gladheid tegen te gaan.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

Nieuwe midigraver voor Hooijer Renkum

Eind 2012 heeft Hooijer Renkum B.V. een nieuwe midigraver in gebruik genomen. Het betreft een Wacker Neuson 6003. De machine weegt ongeveer 6 ton en is uitgerust met de verstelgiek. Deze verstelgiek maakt samen met het feit dat het een binnendraaier is dat de machine gemakkelijk in te zetten is in beperkte ruimtes. Dit wordt gecombineerd met een hefvermorgen van ca. 2.700 kg, waardoor deze machines krachtig genoeg is voor ook de zwaardere werkzaamheden.

Vergeleken met de oude machine, heeft de Neuson meer comfort voor de machinist, waardoor de werkomstandigheden zijn verbeterd. De machine is hieronder afgebeeld op ons werk in Zutphen, waar na de sloop van een gebouw een nieuwe parkeerplaats gerealiseerd wordt.

Hooijer neemt nieuwe Knijperauto in gebruik!

Hooijer Renkum B.V. heeft eind 2012 een nieuwe knijperauto in gebruik genomen. De Ginaf is de opvolger van de MAN, die naar meer dan 10 jaar dienst verkocht is. De machine beschikt over een euro 5-motor en voldoet daarmee aan de nieuwste eisen m.b.t. uitstoot van CO2.

De machine bescihkt over een stuuras achter, waardoor krappe plekken makkelijker bereikt kunnen worden en er minder schade ontstaat aan straatwerk. Op de ginaf is een autokraan gemonteerd van HMF. In tegenstelling tot de kraan van de vorige knijperauto, is deze incl. knijpbak geheel op te vouwen achter de cabine. Dit maakt dat de machine flexibeler ingezet kan worden tussen gewoon transport en werk waarbij de autokraan gebruikt moet worden. Dit maakt dat de machine in alle takken van sport van Hooijer ingezet kan worden.

Hooijer Milieu behaalt certificaat Asbestsanering

In oktober 2012 heeft Hooijer Milieu het procescertificaat asbestverwijdering (SC-530) behaalt. Vanaf juli 2012 was het bedrijf bezig dit certificaat te behalen. Voor het behalen van dit certificaat zijn ervaren medewerkers aangenomen, een handboek geschreven en divers materieel (zoals een deco-unit, douchesluizen en onderdrukmachines) aangeschaft.

Hooijer Milieu heeft twee maal een perfecte sanering uitgevoerd voor het behalen van het certificaat. Dit was een binnensanering in de archiefruimte van ons eigen pand aan de Energieweg en een buitensanering van enkele asbestcementplaten bij de Akzo Nobel te Arnhem. Na deze saneringen heeft de certificerende instelling aangegeven dat Hooijer Milieu in aanmerking kwam voor het SC-530 certificaat.

Enkele weken later is het certificaat daadwerkelijk uitgegeven en is Hooijer Milieu toegevoegd aan het register van Ascert.

 

 

 

Nieuwe Komatsu PC 210 LC

Direct na de bouwvak heeft Hooijer Renkum B.V. een nieuwe rupskraan in gebruik genomen. Deze Komatsu PC 210 LC is na de Komatsu PC 350 LC de 2e Komatsu van Hooijer Renkum B.V. Deze 23-tons machine zal vooral ingezet worden in het sloopwerk, maar kan ook prima uit de voeten in het grondwerk, civieltechnische werk en groenwerk. De machine is uitgerust met sloop- sorteerfunctie, een sloopkooi, afgeschuinde rupsen en er zijn extra hoekijzers langs de machine gelast. Tevens is er een overdrukcabine op geplaatst zodat de machine ook in de bodem- en asbestsanering ingezet kan worden.

De machine is afgeleverd op het werk op de voormalig Saksen Weimar kazerne te Arnhem, waar funderingen gerooid moeten worden.

Nieuw Komatsu PC350LC

In mei 2012 heeft Hooijer Renkum een nieuwe Komatsu 350 LC in gebruik genomen. De machine is met name gekocht voor het sloopwerk, een tak die groeiende is bij Hooijer Renkum B.V. Er zijn diverse aanpassingen gedaan aan de machine om deze geschikt te maken voor het sloopwerk. Zo is er een kantelende cabine opgebouwd, zodat de machinist goed zicht heeft op het werk wanneer er op grotere hoogte gesloopt wordt. Daarnaast zijn er extra hoekijzers langs de bovenwangen gelast, zijn de rupsen afgeschuind, is er 1500 kg extra contragewicht aangebracht en is er een sloopkooi opgebouwd.

Verder is het bevestigingspunt van de hefcilinder naar beneden geplaatst, zodat de machine hoger kan reiken bij het slopen van hoge objecten. De machines zal in eerste instantie ingezet worden voor het slopen en vergruizen van funderingen op het werk bij de Akzo Nobel in Arnhem. Binnen enkele weken zal de machine ingezet worden om flats op Presikhaaf te slopen. 

Nieuwe Doosan-Rupskraan

Begin 2012 heeft Hooijer Renkum B.V. een nieuwe rupskraan in gebruik genomen. Waar de andere rupskranen van het merk Hitachi zijn, is er nu gekozen voor het merk Doosan. De Doosan DX 255 LC is samen met de Hitachi die reeds bij Hooijer draaide de grootste machine van ons bedrijf. De machine zal voornamelijk in de sloop ingezet gaan worden, maar kan eveneens in grondwerk, groenwerk en rioleringswerken prima uit de voeten. 

De rupskraan is direct naar een nieuw project getransporteerd, de sloop van een voormalig woonpaviljoen in Sliedrecht. Met overdrukcabine en sorteergrijper is de kraan direct inzetbaar voor dit sloopwerk. 

Nieuwe trekker

In september 2011 heeft Hooijer Renkum B.V. een nieuwe trekker in gebruik genomen. De trekker, een Valtra S352, is speciaal aangeschaft om zijn werk te doen voor de snippermachine. De vorige trekker had niet genoeg vermogen om de snippermachine goed te laten renderen. De Valtra S352 heeft ongeveer 370 PK en 330 PK op de aftakas, waarmee de snippermachine wordt aangedreven. Met de nieuwe trekker is de snippercombinatie klaar voor het nieuwe snipperseizoen.

Geschiedenis herhaalt zich op de Benedendorpseweg

Anno 2011 is Hooijer Wegenbouw B.V. bezig met de reconstructie van de benedendorpseweg. Pakweg 90 jaar geleden werd de Benedendorpseweg ook gereconstrueerd. Dit gebeurde toen door de Firma Wegenbouw Joh. Wandel B.V. Op onderstaande foto is te zien hoe de manier van werken is veranderd in deze jaren. Toen werd de Benedendorpseweg verbreed door het graafwerk met puur man- en paardenkracht te doen. Anno 2011 wordt de weg aangelegd met een moderne asfalt-spreidmachine. De foto's zijn genomen op de Benedendorpseweg, ter hoogte van de Zuiderbeekweg, kijkend in de richting van Arnhem. Het huis op de voorgrond en het huis links op de achtergrond hebben de 2e wereldoorlog overleefd en doen nog steeds dienst.

Nieuwe Volvo-shovel

Binnen een maand na de komst van de vorige shovel, is de nieuwe volvo-shovel bij Hooijer Renkum B.V. gearriveerd. De Volvo L70F is de vervanger van de 7 jaar oude L70E, die zijn dienst bewezen heeft. De oude shovel blijft wel bij Hooijer, zodat deze nog incidenteel ingezet kan worden wanneer nodig. Bovendien zal de oude shovel gebruikt worden voor het laden van zout bij de provincie in de winter.

De nieuwe shovel zal vooral ingezet worden in de Wegenbouw en bij de recylcing. Andere werkzaamheden, zoals het vlakschuiven van bouwputten, het planten van bomen en het zeven van grond zullen echter ook uitgevoerd worden met deze shovel. De shovel valt vooral op door de grote en open cabine waardoor het comfort en zicht voor de machinist toeneemt.

Nieuwe Ahlmann-shovel

Hooijer Wegenbouw B.V. heeft in maart 2011 een nieuwe midishovel aangeschaft. Deze schovel, van het merk Ahlmann, zal ingezet worden in de stedelijke wegenbouw. De machine beschikt over 4 sturende wielen. Dit, samen met de draaikrans, maakt dat de shovel goed kan manouvreren en zijn nut kan bewijzen op elk project. Als vanzelfsprekend is de shovel in de gebruikelijke blauwe kleur van Hooijer Wegenbouw B.V. gespoten.

 

Nieuwe kleine aanwinst
Eind januari 2011 heeft Hooijer Renkum B.V. een nieuw kraantje aangeschaft. De Hitachi ZX10 weegt ongeveer 1.100 kg en kan de rupsen zo smal zetten dat hij door een deuropening  past. Het kraantje zal bij Hooijer vooral ingezet worden bij kleinschalige werken en rioolstoringen. Met de bijbehorende aanhangwagen kan de machine meegenomen achter een auto, zodat er snel geanticipeerd kan worden in het geval van een rioolstoring of calamiteit.
Hooijer op het landelijke nieuws!

Hooijer Renkum B.V. was op zondag 19 december op het landelijke nieuws. Hooijer Renkum B.V. verzorgt namelijk in opdracht van de Provincie Gelderland een gedeelte van de gladheidsbestrijding. Hooijer Renkum B.V. zet daarbij een shovel in om de verschillende zoutwagens te laden. Tevens zet Hooijer een Nissan Patrol in waarmee de fietspaden geschoven en gestrooid worden.

Klik hier voor beelden van de uitzending.

 

Hooijer Wegenbouw BV
Energieweg 7T: +31 (0)317 318 666
6871 KB RenkumF: +31 (0)317 316 441
  
Postbus 1019E: info@hooijer.nl
6870 DA RenkumContactformulier
Bel voor meer info:
+31 (0)317 318 666
Copyright © Hooijer Renkum B.V. 2017 | Webdesign & CMS : DO IT-online