Algemene informatie Hooijer Milieu B.V.

Hooijer Milieu B.V. is de tak van Hooijer Renkum die zich bezig houdt met asbestverwijdering. Hooijer Milieu B.V. heeft gekwalificeerde werknemers in dienst die u van dienst kunnen zijn bij elk probleem dat u heeft op het gebied van asbest dan wel asbestverwijdering.

Wanneer er asbest in een van uw panden aanwezig is of wanneer u het risico van de eventuele aanwezigheid van asbest wilt inschatten, bent u bij Hooijer Milieu aan het juiste adres.

Het gehele traject, vanaf asbestinventarisatie, aanvragen van de sloopmelding, uitvoeren van de asbestverwijdering en het storten van de asbesthoudende materialen wordt door Hooijer Milieu verzorgt.

Hooijer Milieu B.V. verzorgt de asbestsanering voor de slooptak van Hooijer, maar kan ook zelfstandig opereren wanneer u alleen asbest verwijderd wilt hebben.

Vanaf haar locatie in het centraal gelegen Renkum kan Hooijer Milieu B.V. geheel Nederland beslaan om haar asbestverwijderingswerkzaamheden uit te voeren.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Derkjan Hooijer, bereikbaar op telefoon 0317 - 318 666.

   

Wat is asbest?

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal in de natuur voorkomende mineralen, die zijn opgebouwd uit fijne, microscopische vezels. De chemische samenstelling van asbest is niet schadelijk voor mensen. De schadelijke eigenschappen van asbest komen voort uit de vorm van de vezels. De vezels kunnen bij inademing in de longen blijven haken, waarna ze na enkele tientallen jaren asbestose of longkanker kunnen veroorzaken.

Asbest is na de 2e wereldoorlog tot medio jaren 90 veelvuldig toegepast als bouwmateriaal in Nederland. Dit komt om asbest een aantal goede eigenschappen heeft, zoals slijtvastheid, hittebestendig, goed mengbaar, duurzaamheid en de goedkope productie.

Dit maakt dat er in de huidige tijd nog veel gebouwen zijn waar asbest in aanwezig is. Voorbeelden van het toepassen van asbest in gebouwen zijn:

  • Asbestcement: golfplaten, rioolbuizen, plafondbeplating, bloembakken en dakleien.
  • Asbestkoord: kachels, beschermende kleding, ovens.
  • Vloerbedekking: colovinyltegels, lijmlagen en vloerzeilen.
  • Dakbedekking: bitumen, dakleien en dakbeschot
  • Spuitasbest: brandwerende substantie tegen kolommen, plafonds en balken.

Bovenstaande toepassingen zijn maar enkele, veelvoorkomende asbesttoepassingen. In totaal zijn er ongeveer 3.500 bekende asbesttoepassingen.

Hooijer Milieu BV
Energieweg 7T: +31 (0)317 318 666
6871 KB RenkumF: +31 (0)317 316 441
  
Postbus 1019E: info@hooijer.nl
6870 DA RenkumContactformulier
Bel voor meer info:
+31 (0)317 318 666
Copyright © Hooijer Renkum B.V. 2017 | Webdesign & CMS : DO IT-online